ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΟΙ ΝΕΡΟΥ

Ραβδοσκόποι νερού είναι ικανοί στον εντοπισμό υδροφόρου ορίζοντα για αποτελεσματικές γεωτρήσεις. Αποτελεί αρχαία μέθοδος αναζήτησης νερού στο έδαφος, με μεγάλη επιτυχία στην ανίχνευση υπόγειων υδάτων. Η εύρεση κοιτασμάτων νερού για την υδροδότηση οικισμών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων γίνεται με την μέθοδο ραβδοσκοπίας.

Για την ανίχνευση υπόγειων υδάτων οι ραβδοσκόποι νερού κάνουν χρήση μιας ειδικής ξύλινης ράβδου με την μορφή του γράμματος ύψιλον. Κατά την διαδικασία εντοπισμού νερού, ο ραβδοσκόπος περπατά ήρεμα στην επιφάνεια του εδάφους καλύπτοντας την γεωργική έκταση.

Η μέθοδος της ραβδοσκοπίας απαιτεί συγκέντρωση, επιμονή και χρόνο καθώς αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο ανίχνευσης υπογείων ροών νερού. Έτσι η εύρεση νερού θα σηματοδοτήσει την ανεξέλεγκτη κίνηση της ράβδου, εντοπίζοντας την θέση διάνοιξης της γεώτρησης.

Ο ραβδοσκόπος νερού έχει το χάρισμα της διέγερσης από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που διαδίδονται στο νερό και στα μέταλλα του εδάφους. Καθώς οι ραβδοσκόποι νερού διεγείρονται και εντοπίζουν το νερό, ακολουθεί η γεώτρηση που επαληθεύει την επιτυχημένη ανίχνευση του νερού.

ραβδοσκόποι νερού

Ραβδοσκόποι νερού, αποτελεί τύχη ή χάρισμα στην ανίχνευση υπόγειων υδάτων...

Η γεώτρηση με στόχο τον εντοπισμό νερού προϋποθέτει τον συνδυασμό αρκετών παραγόντων. Σύμφωνα με την χρήση γεωλογικού χάρτη απεικονίζεται η γεωλογική δομή και τα υδροφόρα στρώματα της περιοχής. Με τον τρόπο εκείνο υποδεικνύεται η εύρεση και η παροχή του υπόγειου νερού της γεώτρησης με υψηλές πιθανότητες ευστοχίας του έργου.

Η εταιρεία Γεωτρήσεις Δήμας Δημήτρης αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση γεωτρήσεων νερού με εξήντα έτη πορείας. Με την άψογη συνεργασία ραβδοσκόπων και γεωλόγων παρέχουμε υπηρεσίες γεώτρησης με επιτυχία στον εντοπισμό νερού. Η θέση της διάτρησης επιβεβαιώνεται από τον ραβδοσκόπο και τον γεωλόγο για το καλύτερο αποτέλεσμα στην εύρεση υπόγειων υδάτων.

Επιπλέον διαθέτουμε μικρό γεωτρύπανο για ειδικές γεωτρήσεις στενού και μικρού χώρου. Με απόλυτο κανόνα την προστασία από φθορές σε γκαράζ, αυλές, υπόγεια και κήπους. Επικοινωνήστε με την εταιρία γεωτρήσεων Δήμας Δημήτρης για την καλύτερη προσφορά στην γεώτρηση νερού. Γεωτρήσεις νερού στην χαμηλότερη τιμή, με κόστος ανταγωνιστικό.