ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

γεωτρήσεις Δήμας γεωτρήσεων

Η Εταιρεία Γεωτρήσεων Δήμας ξεκίνησε από τον βετεράνο γεωτρυπανιστή και κορυφαίο στη γεώτρηση νερού Παναγιώτη Δήμα, το έτος 1960. Η οικογενειακή εταιρεία Γεωτρήσεις Παναγιώτης Δήμας έχει μεγάλα και μικρά γεωτρύπανα γεωτρήσεων για να υλοποιεί γεωτρήσεις νερού στην Ελλάδα. Γεωτρήσεις Δήμας, η σίγουρη λύση στην γεώτρηση.

Την δεκαετία του εξήντα, η εκτέλεση γεωτρήσεων και το άνοιγμα πηγαδιών νερού γινόταν με το κρουστικό γεωτρύπανο. Η εταιρεία γεωτρήσεων Παναγιώτης Δήμας κατασκεύασε στο Άργος το πρώτο ισχυρό κρουστικό γεωτρύπανο νερού, τύπου Stayer με το ύψος πύργου στα 15 μέτρα. Κατά τη λειτουργία του κρουστικού γεωτρύπανου, η θραύση των γεωλογικών πετρωμάτων γινόταν με κρούσεις. Έτσι οι γεωτρήσεις νερού γίνοταν με το χέρι. Το κοπτικό εργαλείο της διάτρησης είχε μήκος εφτά μέτρα και ενεργούσε ως αντίβαρο για την διάνοιξη της γεώτρησης νερού. Η εξαγωγή των θρυμματισμένων πετρωμάτων γινόταν με μια σωλήνα που περιείχε ένα κλαπέτο στην άκρη της. Καθώς η άδεια σωλήνα εισχωρούσε στην οπή γέμιζε με υλικό και επέστρεφε στην επιφάνεια του εδάφους για τον καθαρισμό της γεώτρησης.

Το κρουστικό γεωτρύπανο νερού ήταν ιδανικό για την ανόρυξη γεωτρήσεων σε χαλαρούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Καθώς σε αμμώδη ιζήματα είχε μεγάλη ταχύτητα διάτρησης. Αντίθετα χρειαζόταν η επαναλαμβανόμενη πρόχειρη σωλήνωση με σκοπό την στεγανοποίηση των τοιχωμάτων του υπεδάφους. Η τεχνολογία της εποχής δεν επέτρεπε μεγάλα βάθη γεωτρήσεων νερού ενώ η διαδικασία της διάνοιξης είχε αργούς ρυθμούς διάτρησης.

Ο ιδρυτής στην εταιρεία γεωτρήσεων νερού, Παναγιώτης Δήμας ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και επέστρεψε με το περιστροφικό και κρουστικό γεωτρύπανο νερού τύπου T4 Ingersoll Rand. Το πρώτο γεωτρύπανο για μεγάλο βάθος στα ελληνικά δεδομένα των υδρογεωτρήσεων. Η δύναμη της γνώσης από το 1960 καθιστά δίκαια την εταιρεία Γεωτρήσεις Δήμας στο υψηλότερο βάθρο των γεωτρήσεων νερού και στην εκτέλεση έργων αξιοποίησης υπόγειων υδάτων. Αξιοσημείωτες είναι οι γεωλογικές γνώσεις που παρέχουμε για την ανίχνευση του υπόγειου νερού στις γεωτρήσεις Αττικής.

εταιρεία γεωτρήσεων - γεωτρήσεις Δήμας

Γεωτρήσεις Δήμας, η πρώτη εταιρεία γεωτρήσεων στην Ελλάδα...

Σήμερα η εταιρεία γεωτρήσεων νερού Δήμας τελεί υπό την διεύθυνση του υιού, με την εταιρική ονομασία Γεωτρήσεις νερού Δημήτρης Παν. Δήμας. Ως οικογενειακή επιχείρηση γεώτρησης, διαθέτουμε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για τα γεωτρύπανα νερού και τον γεωτρητικό εξοπλισμό των μηχανημάτων. Με έδρα το Κορωπί Αττικής, επί του 28ου χλμ. της Λεωφόρου Λαυρίου (Κορωπίου – Μαρκοπούλου).

Η εταιρεία Γεωτρήσεις Δημήτρης Παν. Δήμας ως έμπειρο συνεργείο γεωτρήσεων νερού γνωρίζει κάθε τύπο διάνοιξης γεώτρησης. Με αρκετές κατασκευαστικές τεχνικές και την αποφυγή ζημιών παρέχουμε την επιτυχή εκτέλεση και άριστης λειτουργίας γεώτρηση νερού. Με το πρόθυμο δυναμικό της εταιρείας Γεωτρήσεις Δήμας Δημήτρης αναλαμβάνουμε ιδιωτικά και δημόσια έργα γεώτρησης νερού στην οικονομικότερη τιμή.

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΣ

Παναγιώτης Δήμας

Παναγιώτης Δήμας

1η Γενιά στις Γεωτρήσεις
Βετεράνος Γεωτρυπανιστής και Ιδρυτής της Εταιρείας Γεωτρήσεις Δήμας το 1960.

Δημήτρης Δήμας

Δημήτρης Δήμας

2η Γενιά στις Γεωτρήσεις
Διπλωματούχος Χειριστής Γεωτρυπάνων με Πιστοποίηση από το Ελληνικό Κράτος.

Παναγιώτης Δήμας

Παναγιώτης Δήμας

3η Γενιά στις Γεωτρήσεις
Πτυχιούχος Μηχανικός Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος.