λαύριο

Γεωτρήσεις Λαυρίου – Γεώτρηση νερού Λαύριο

Γεωτρήσεις νερού στο Λαύριο

Οι γεωτρήσεις στο Λαύριο έχουν υψηλή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Στο Λαύριο η γεώτρηση νερού σε κάθε σπίτι, αγρόκτημα και εργοστάσιο είναι η μοναδική διέξοδος. Καλύπτουμε με γεωτρήσεις νερού όλα τα μέρη του Λαυρίου Αττικής με αξιοπιστία.

Ο δήμος Λαυρεωτικής θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους δήμους στα Μεσόγεια. Δέχεται ολοένα και περισσότερο κόσμο από την Αθήνα, καθώς δημιουργούνται εξοχικές κατοικίες αλλά και νέες βιομηχανίες (ΒΙΟΠΑ). Επίσης, το λιμάνι στο Λαύριο είναι πηγή ζωής για τους κατοίκους που πλέον αυξάνει και τον τουρισμό. Έτσι οι απαιτήσεις για νερό ύδρευσης και άρδευσης εξυπηρετούνται μόνο από τις γεωτρήσεις της περιοχής.

Οι γεωτρήσεις και τα πηγάδια στα μεταλλεία Λαυρίου αποκαλύπτουν πως υπάρχει μία σύνθετη γεωλογία στο υπέδαφος. Εκείνη την εποχή οι γεωτρήσεις ορυκτών πόρων εξήγαγαν κυρίως μεταλλεύματα μολύβδου και αργύρου. Σήμερα η γεώτρηση στο Λαύριο εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους γιατί εντοπίζονται σημεία με υπόγεια τούνελ και γαλαρίες. Έτσι η διάνοιξη γεώτρησης επιβάλει τεχνογνωσία στα γεωτρύπανα και εμπειρία στις γεωτρήσεις άντλησης υδάτων.

Με δυναμικό από γεωλόγους, μηχανικούς και χειριστές γεωτρύπανων που γνωρίζουν άρτια τις γεωτρήσεις στο Λαύριο Αττικής...

Πραγματοποιούμε την γεωτεχνική έρευνα με δειγματοληπτική γεώτρηση συλλέγοντας πληροφορίες από την γεωλογία της περιοχής. Η εύρεση νερού είναι ο κύριος παράγοντας που αφορά την μελέτη της γεώτρησης.

Έτσι η επιλογή στη θέση ανόρυξης γεώτρησης στο Λαύριο είναι με βάση τεκμηριωμένων γνώσεων. Το σημείο της γεώτρησης θα πρέπει να εξασφαλίζει την ασφαλή προσέγγιση του γεωτρύπανου και του λοιπού εξοπλισμού. Επίσης η τροφοδοσία σε νερό και καύσιμα πρέπει να είναι εφικτή ανά πάσα στιγμή, εν ώρα γεώτρησης.

Στο Λαύριο οι γεωτρήσεις γίνονται με γεωτρύπανα περιστροφικά και κρουστικά, ικανά στην διάνοιξη γεωτρήσεων σε κάθε τιμή διαμέτρου και βάθους. Για γεωτρήσεις σε κλειστούς χώρους, όπως η γεώτρηση σε υπόγειο γκαράζ ή εσωτερικό χώρο αυλής έχουμε ηλεκτρικό γεωτρύπανο μικρό. Είναι κατάλληλο για όλες τις γεωτρήσεις στις γειτονιές του Λαυρίου σε περιορισμένους χώρους. Το μικρό “γεωτρυπανάκι” είναι αθόρυβο, δεν παράγει καυσαέρια και μπορεί να ανοίξει την γεώτρηση νερού στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου έως 200 μέτρα βάθος.

Γεωθερμική ενέργεια και σε γεωτρήσεις της Λαυρεωτικής...

Στις μέρες μας, η αυξημένη τιμή του πετρελαίου έχει οδηγήσει την θέρμανση ως ένα αγαθό πολυτελείας. Η εταιρεία Δήμας-Γεωτρήσεις ατενίζει το μέλλον με την εγκατάσταση γεωτρήσεων γεωθερμίας στο Λαύριο. Σύμφωνα με την μελέτη γεωθερμίας κατασκευάζουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση του συστήματος με τις ανάγκες του σπιτιού ή της βιομηχανίας. Έτσι η θερμότητα από την Γη μπορεί να εκμεταλλευθεί και να γίνει με οικονομικό κόστος η θέρμανση και η ψύξη. Τα συστήματα γεωτρήσεων για την γεωθερμία του Λαυρίου θα λύση κάθε πρόβλημα εξοικονομώντας χρήματα με την τάχιστη απόσβεση του έργου.

Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα και στο γραφειοκρατικό κομμάτι των γεωτρήσεων. Οι γεωτρήσεις νερού στο Λαύριο που χρειάζονται νομιμοποίηση, τακτοποίηση και δήλωση, δρομολογούνται με άμεσα αποτελέσματα χωρίς να χάνετε πολύτιμο χρόνο. Επιπλέον συγκεντρώνουμε τα δικαιολογητικά σε νέες γεωτρήσεις του Λαυρίου με τις απαραίτητες μελέτες που χρειάζεται το ΥΠΕΚΑ. Γνωρίζουμε την νομοθεσία της γεώτρησης έχοντας την συνεχή παρακολούθηση των νόμων και των διατάξεων περί γεωτρήσεων.

Για όσους διαθέτουν παλιές γεωτρήσεις νερού και πηγάδια επί της Λαυρίου τα οποία δεν βγάζουν νερό ή έχουν λάσπη έχουμε την λύση. Ο καθαρισμός γεώτρησης είναι μέτρο συντήρησης που πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δεκαετία. Η υπάρχουσα παλιά γεώτρηση θα έχει νερό καθώς θα επανέλθει η τροφοδοσία από τον υδροφόρο ορίζοντα. Τα φίλτρα στις σωλήνες της γεώτρησης θα καθαρίσουν και θα γίνεται πιο εύκολη η άντληση του νερού. Επιλύουμε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν σε γεωτρήσεις και πηγάδια νερού του δήμου Λαυρίου.

Άμεσο και οικονομικό κοστολόγιο των γεωτρήσεων για την ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου...

Η εταιρεία Δήμας-Γεωτρήσεις πρωτοπορεί στον τομέα των γεωτρήσεων στο Λαύριο από το 1960. Με τρεις γενιές στις υδρογεωτρήσεις δίκαια θεωρείται ως η αξιόπιστη λύση στην εύρεση νερού. Καλύπτουμε την ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου με υπηρεσίες γεωτρήσεων στην πιο οικονομική τιμή ανά μέτρο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο τι χρειάζεται για την ανόρυξης μιας γεώτρησης στα τηλέφωνά μας.