ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

Με τις γεωτρήσεις γεωθερμίας ή τον όρο Γεωθερμία αναφερόμαστε στο γεωθερμικό δυναμικό της Ελλάδας. Η υψηλή θερμοκρασία των γεωθερμικών πεδίων είναι η φυσική θερμότητα κοιτασμάτων από το εσωτερικό της Γης. Το γεωθερμικό φαινόμενο αποτελεί μία σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα των γεωτρήσεων. Πλέον η γεώτρηση για γεωθερμία ενδείκνυται ως μία καθαρή και Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας.

Ο εντοπισμός του γεωθερμικού πεδίου γίνεται με γεωτρήσεις σύμφωνα με την γεωλογική μελέτη. Οι γεωτρήσεις γεωθερμίας καλύπτουν τις ανθρώπινες ανάγκες στην ψύξη, στην θέρμανση και στην παροχή ζεστού νερού. Τα έργα αξιοποίησης γεωθερμικού δυναμικού ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες γεωτρήσεων. Το ανοικτό κύκλωμα γεωθερμίας και το κλειστό κύκλωμα γεωθερμίας.

Το ανοικτό κύκλωμα στην γεωθερμία εγκαθίσταται καθώς η εύρεση υπόγειων νερών της γεώτρησης παρέχει μεγάλη υδροφορία. Η συγκεκριμένη διάταξη πραγματοποιείται με την ανόρυξη δύο γεωτρήσεων. Η γεώτρηση αντλεί το νερό διοχετεύοντας την γεωθερμική αντλία θερμότητας στην επιφάνεια του εδάφους. Καθώς γίνει η χρήση της θερμικής ενέργεια των υπόγειων υδάτων, το νερό αποχωρεί και εκχύνεται στον υδροφόρο ορίζοντα μέσω της γεώτρησης εμπλουτισμού.

Το κλειστό κύκλωμα στην γεωθερμία εφαρμόζεται σε άνυδρες περιοχές με αισθητή απουσία του υδροφορέα. Στο εσωτερικό μέρος της γεώτρησης γεωθερμίας εγκαθίσταται ο γεωεναλλάκτης με στόχο να διοχετεύεται η θερμότητα των γεωλογικών σχηματισμών. Έτσι στις σωληνώσεις του εναλλάκτη θερμότητας ρέει ειδικό υγρό με την ιδιότητα να προσροφά ή να εκπέμπει την θερμότητα από ή προς το γεωθερμικό πεδίο της γεώτρησης γεωθερμίας.

γεωτρήσεις γεωθερμίας

Γεωτρήσεις γεωθερμίας, η πράσινη ενέργεια που αλλάζει τα δεδομένα...

Η εγκατάσταση της γεωθερμικής αντλίας θερμότητας απαρτίζεται από το τρία κομμάτια τοποθέτησης. Ο γεωεναλλάκτης αποτελεί την σωλήνωση της γεώτρησης σε ολόκληρο το βάθος διάτρησης. Εκεί προσροφά την θερμότητα των υπόγειων υδάτων ή των γεωλογικών δομών.

Έπειτα η θερμότητα του εδάφους διαρρέει στην αντλία θερμότητας με σκοπό να ρυθμίζει την θερμοκρασία του κτιρίου σύμφωνα με τις ανθρώπινες απαιτήσεις. Η επόμενη διαδικασία είναι η κατανομή της θέρμανσης και της ψύξης στην κτιριακή εγκατάσταση. Αφορά κυρίως τους αεραγωγούς, την ενδοδαπέδια θέρμανση και την διασύνδεση με τα υπάρχων καλοριφέρ.

Οι γεωτρήσεις γεωθερμίας παρέχουν σταθερή θερμοκρασία με τιμές από δεκαεφτά 17 έως είκοσι τρεις 23 βαθμούς Κελσίου. Την καλοκαιρινή περίοδο με την θερμοκρασία να έχει τιμή σαράντα 40 βαθμούς Κελσίου επωφελούμαστε στον κλιματισμό του χώρου. Ενώ την χειμερινή εποχή με την θερμοκρασία να έχει τιμή μηδέν 0 βαθμούς Κελσίου παρέχεται η θέρμανση των εσωτερικών χώρων και ανεξάντλητο ζεστό νερό.

Η γεώτρηση για γεωθερμία αποτελεί εποικοδομητική επένδυση καθώς καταργεί την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, το λεβητοστάσιο, την δεξαμενή και τις καμινάδες. Η απουσία ρύπων, η αθόρυβη λειτουργία και η μηδενική οπτική όχλησης της εγκατάστασης παρουσιάζουν μια ευέλικτη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Επίσης ο ανθεκτικός εξοπλισμός διαθέτει μηδενικό κόστος συντήρησης κάνοντας την αξιοποίηση της γεωθερμίας επικερδής.

Γεωθερμία, η απεριόριστη ψύξη και θέρμανση χώρων...

Η γεωθερμία έχει εφαρμογή σε πισίνες, κατοικίες, εργοστάσια, θερμοκήπια, ιχθυοκαλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

Η εταιρεία Γεωτρήσεις Δήμας Δημήτρης διαθέτει ειδικό εξοπλισμό για τις γεωτρήσεις γεωθερμίας. Σήμερα η γεώτρηση γεωθερμίας είναι εφικτή και σε μικρούς χώρους με το μικρό γεωτρύπανο. Αναλαμβάνουμε ολόκληρο το πακέτο του έργου με την έκδοση άδειας αξιοποίησης γεωθερμίας, τις γεωτρήσεις και την εγκατάσταση των ενεργειακών συστημάτων.

Αποτελεί οικογενειακή υπόθεση η επιχείρηση Δήμας Δημήτρης καθώς παρέχει υψηλής ποιότητας γεωτρήσεις γεωθερμίας από το 1960. Η εγγύηση του έργου στο καλύτερο κόστος αποτελεί προϋπόθεση. Με μια τηλεφωνική επικοινωνία μάθετε την τιμή γεώτρησης γεωθερμίας.

Facebook
Pinterest
Twitter
Tumblr
LinkedIn